Diseminare
Diseminare în şcoală, în cadrul Consiliilor profesorale, la nivelul Comisiilor metodice , prezentări ale programului, prezentări periodice ale activităţilor si rezultatelor în cadrul întâlnirilor cu profesorii.
Realizarea panoului Erasmus+, expunere de postere, fotografii, imagini logo
Prezentarea generală a proiectului Erasmus+ în întâlniri cu profesorii,
elevii, părinţi, cu ocazia celebrării Erasmus Days
Întâlnire de proiect- Italia
În cadrul proiectului, „Integrarea imigranților în societate prin abordări inovative ale educației”, ultima mobilitate s-a desfășurat în Perugia, Italia în perioada 06.03-10.03.2023 pe tema „Abordarea comună bazată pe artă (Simptomele post-traumei)”. Participanții la ultima mobilitate a școlii noastre au fost Stavarache Gina, Ilie Mihaela si Costea Luminita. Acestea au avut ocazia să învețe despre impactul pozitiv al artelor în educația copiilor care se confruntă cu dificultățile produse de schimbarea mediului.
Întâlnire de proiect- România
Activitatea din România s-a desfășurat în perioada 31 octombrie-4 noiembrie 2022 și a avut următoarea temă „Drama creativă ca instrument de integrare și incluziune socială a refugiaților”.
În multe țări, peste tot în lume, se impune integrarea elevilor cu nevoi educaționale speciale în școlile normale, alături de ceilalți copii.
Procesul de integrare al elevilor cu cerințe educaționale speciale se confruntă cu numeroase riscuri, stereotipuri și prejudecăți.
În cadrul activităților au fost prezentate tehnici și instrumente specifice Dramei creative și participanții au identificat acțiunile riscante pentru procesul de integrare
Acreditare 2022-2027
Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din mun. Roșiori de Vede, Teleorman a obținut Acreditarea pentru proiecte Erasmus+
În urma evaluării aplicației depuse, Școala Gimnazială „Zaharia Stancu”, Roșiori de Vede, Teleorman a obținut Acreditarea pentru proiecte Erasmus+, în domeniul Educației școlare, pentru perioada 01.02.2022-31.12.2027. Acreditarea a fost conferită de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
Prezenta Acreditare în domeniul Educației școlare se referă la o serie de mobilități de învățare pentru personalul didactic de predare, în care profesorii vor urma cursuri de formare, necesare pentru îmbunătățirea competențelor de predare, dar și schimburi de experiență pentru elevi.
Obiectivele urmărite vizează creșterea numărului de cadre didactice ale școlii, care utilizează metode moderne de predare eficientă, creșterea numărului de cadre didactice, care își dezvoltă competențele digitale pentru integrarea eficientă a tehnologiei în curriculum, precum si ameliorarea relației elevi-părinți-școală prin prin implicarea claselor de elevi în activități extrașcolare și extracurriculare, menite să-i familiarizeze cu oferta de job-uri de pe piața muncii, în vederea orientării școlare și profesionale corecte și eficiente, asigurând egalitate de șanse tuturor elevilor noștri.
Achizițiile de învățare din această activitate internațională vor genera impact instituțional la nivelul elevilor și părinților acestora, ca beneficiari direcți ai procesului instructiv-educativ, precum și al profesorilor, prin perfecționare de înaltă calitate, la nivel european.
Flux 1 curs formare Outdoor Learning
„Outdoor Learning”, finanțat prin Programul Erasmus+, furnizat de Utopia Art and Education Organization și desfășurat în perioada 15-19 august 2022
„Non formal for inclusion”, finanțat prin Programul Erasmus+, furnizat de Edu2Grou și Dominou, desfașurat în perioada 27-31 august 2022
k2-2016 A child is a World
Şcoala Gimnazială Zaharia Stancu, Roşiorii de Vede implementează Parteneriatul Strategic KA219 cu titlul ” A child is a World?”, având numarul de referință 2016-1-TR01-KA219-034251_6 . Proiectul se desfașoară în perioada 01.09.2016 – 31.08.2018 și este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+
K2-2014 Share Play
PROGRAMUL ERAMUS+
SHARE PLAY- ACTIUNEA K2, 2014-2016
2014-1-NO01-KA201-000331_6DESCRIERE, SCOP OBIECTIVE
Pentru că jocurile copiilor nu sunt simple jocuri, ele sunt activități foarte serioase, privite din perspectiva copiilor, așa cum spunea Michel de Montaigne, și pentru că „principala activitate/meserie a copilului este jocul”, cum credea pedagogul Maria Montessori, proiectul „Share play” abordează învățarea bazată pe joc (game-based learning).