Proiect Play more Learn more

https://drive.google.com/file/d/1Iz_p1lthPqLlgiRmNQrH_lo7p2C4u1hL/view?usp=sharing

Descrierea Proiectului


Proiectul ,,Play More Learn More,, (Daha Çok Oyna Daha Çok Öğren) este un Proiect eTwinning care se adresează elevilor din noua generație, Jocurile digitale și internetul au un loc important în viața acestora. Învățarea bazată pe jocuri (GBL) și jocurile pot îmbunătăți semnificativ calitatea și eficacitatea educației. Abilități precum multitasking, gândire critică, asumarea riscurilor și alte abilități din secolul XXI pot fi dezvoltate în medii bazate pe jocuri digitale.
Scopul Proiectului nostru este să-i ajute pe elevi să învețe să folosească resurse educaționale deschise, să dobândească noi abilități și să învețe cum să aplice strategiile de învățare bazate pe joc în activitățile curente de la clasă.
Acest proiect vine în sprijinul cadrelor didactice din cadrul instituțiilor partenere:
* Le asigură materiale gata de utilizat și idei practice despre cum să utilizeze aplicațiile digitale actuale, online, pentru a încuraja dezvoltarea educațională în domeniul GBL, pentru a promova accesul universal la educație;
* Contribuie la dezvoltarea competențelor profesorilor în domeniul TIC;
* Ameliorează rezultatele scăzute în domeniul competențelor de bază, pentru a dezvolta abilități inovatoare, pentru a motiva elevii, pentru a face mediile de învățare distractive.

IMG 20201222 WA0006

Graficul activităților ce se vor desfășura în cadrul Proiectului

Activitățile din cadrul proiectului se vor derula pe durata a 7 luni ( decembrie - iunie), pe parcursul anului școlar 2020-2021, după cum urmează:

1. DECEMBRIE
* Prima întâlnire cu toți partenerii în cadrul căreia se va discuta despre scopul parteneriatului, conținutul proiectului, scopul, obiectivele proiectului și profesorii coordonatori;
* Distribuirea rolurilor și sarcinilor de lucru;
* Prezentarea și discutarea ,,Regulile de securitate,, în cadrul activităților desfășurate pe eTwinning

2. IANUARIE
* Familiarizarea cadrelor didactice cu diferite Portale web pentru jocuri create în scop instructiv-educativ;
* Familiarizarea elevilor cu jocuri potrivite pentru fiecare currculum, adaptate pentru fiecare clasă;
* Desfășurarea unor jocuri care îmbunătățesc abilitățile elvilor

3. FEBRUARIE
* Utilizarea jocului ,,Strategii pentru îmbunătățire Învățării,,;
* Crearea un cântec al Proiectului;

4. MARTIE
* Utilizarea codurilor QR;
* Produse comune (O poveste digitală)

5. APRILIE
* Concurs de artă (Jocuri Digitale);
* Sărbătorirea Zilei Internaționale a Copiilor folosind instrumente digitale

6. MAI
* Sărbătorirea Zilei Internaționale eTwinning;
* Crearea unui eveniment, folosind instrumente web.2

7. IUNIE
* Evaluare
* Diseminare

b4629717c

Reguli de siguranță electronică (E-safety Rules)

Regulile de Siguranța electronică (E-safety Rules) sunt un element indispensabil pentru protecția atât a copiilor, cât și a adulților în lumea digitală, utilizând în același timp tehnologii precum computere, tablete și telefoane mobile. De asemenea, platformele online, tehnologiile informației și comunicațiilor sunt o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi. Prin urmare, școlile oferă acces la internet pentru a ridica standardele educaționale, pentru a promova învățarea, pentru a sprijini munca și dezvoltarea profesională a personalului și pentru a îmbunătăți funcțiile de management. Personalul didactic din școală este responsabili pentru a se asigura că toți copiii sunt protejați de potențialele ,,pericole,, din mediul virtual.

Iată câteva reguli pe care trebuie să le respecte elevii, pentru a fi în siguranță online:

1.Fii responsabil și rămâi în siguranță atunci când folosești tehnologia!
2. Crește gradul de conștientizare cu privire la potențialele riscuri și beneficii ale tehnologiei!
3. Fii un exemplu pozitiv, în mediul online !
4. Nu ataca și nu incita la violență asupra altor persoane, indiferent de motivele tale!
5. Raportează postări, mesaje, comentarii care au conținut jignitor, încalcă drepturile de autor sau sunt inadecvate!
6. Nu tolera agresiunea sau hărțuirea online!
7. Raportează abuzul , în mediul online!

Profesorii trebuie să fie conștienți de:

1. Creșterea gradul de conștientizare în legătură cu diferitele probleme de siguranță online care pot apărea;
2. Familiarizarea elevilor cu bunele practici privind utilizarea noilor tehnologii;
3. Integrarea educației online, privind siguranța, în curriculum;
4. Evidențierea oportunitățile pozitive din învățarea online;
5. Obținerea consimțământul scris de la părinții copiilor pentru publicarea online a tuturor fotografiile / videoclipurile realizate în timpul activităților desfășurate;

Părinților le revin următoarele responsabilități:

1. Să discute problemele de siguranță online cu copiii lor, respectând siguranța online a școlii;
2. Să folosească tehnologie digitală adecvată pe rețelele sociale;
3. Să susțină eforturile școlii de a-i responsabiliza pe copii atunci când folosesc tehnologia;
4. Să conștientizeze faptul că oportunitățile de învățare pot fi optimizate prin utilizarea platformele educaționale online;
5. Să identifice schimbărilor în comportamentul copilului care indică faptul că acesta este supus unui act de hărțuire, pe internet;

Copiii trebuie să fie conștienți că este responsabilitatea lor de a se proteja pe ei înșiși și pe ceilalți atunci când sunt online. Ei nu trebuie să ofere date personale unor persoane necunoscute (nume, vârstă, adresa de domiciliu etc.) și să acționeze în siguranță și responsabil pentru a evalua riscurile personale atunci când utilizează tehnologia digitală.
În scopul familiarizării elevilor cu aceste reguli, în cadrul Proiectului ,,PLAY MORE LEARN MORE,, s-au desfășurat activități în care elevilor li s-au explicat eceste reguli, ei le-au desenat și s-au realizat meteriale informative cu ajutorul lucrărilor create.

 

Jocuri de învățare/ consolidare a competențelor matematice

Jocurile matematice si cele logice sunt structurate, astfel incat sa dezvolte numeroase abilitati si sa aduca o contributie semnificativa in dezvoltarea inteligentei. Acestea dezvolta spiritul de echipa, gandirea critica, operatiile gandirii etc. Spiritul de echipă este o abilitate pe care atat parintii cat si cadrele didactice trebuie sa le-o dezvolte copiilor, inca de la varste fragede, cooperarea este foarte importanta atunci cand vorbim despre jocurile de echipa, despre proiectele si chiar conversatiile familiale si sociale.;
Acestea dezvolta gandirea critica. Toate aceste abilități pot contribui la formarea mentalitatii si a unui punct de observare, care, ulterior, poate duce la rezolvare a unor sarcini sau intreprinderea unui proiect.
Jocurile logico-matematice sunt instrumente eficiente pentru dezvoltarea inteligentei copilului, deoarece apeleaza la toate procesele psihice. Acestea le ofera posibilitatea copiilor sa gandeasca logic, dar si creativ.
De la Școala Gimnazială ,,Zaharia Stancu ,, , instituție parteneră în cadrul Proiectului ,,PLAY MORE LEARN MORE,, sunt implicați în activițătile derulate elevii claselor a II-a A și a IV-a B, coordonați de profesor pentru învățământul primar Popescu Ioana Georgiana ( clasa a II-a A) și profesor pentru învățământul primar Leonte Cameluța Mariana ( clasa a IV-a B) și beneficiind de sprijinul echipei manageriale din școală.
Aceștia au jucat jocuri specifice vârstei lor, corelate cu conținuturile programei școlare, care i-a ajutat să-și îmbunătățească abilitățile matematice (adunare, scădere, înmulțire , împărțire), au utilizat instrumente digitale ( Canva ) pentru a realiza felicitări, au jucat jocuri pentru îmbunătățirea proceselor psihice ( capacitate de concentrare, atenție, viteză de reacție, calcul mintal etc).

 În luna ianuarie a anului școlar 2020-2021 s-au realizat primele întâlniri între elevii din școlile partenere, în cadrul proiectului eTwinning ,, PLAY MORE LEARN MORE,, .Elevii clasei a II-a A, de la Școala Gimnazială ,,Zaharia Stancu,,, coordonați de către d-na profesor pentru învățământul primar Popescu Ioana Georgiana au făcut echipă cu elevii clasei a III-a de la Kepez Șehit Huseyin Gokhan Eric Primary School, , coordonați de dl. profesor Murat Sezen. În cadrul întățnirii elevii s-au prezentat, au pregătit mesaje pentru colegii lor și au realizat un calendar comun, folosind aplicația Canva. A fost prima întâlnire online, în cadrul Proiectelor eTwinning pentru elevii ambelor școli, aceștia fiind deopotrivă emoționați și entuziasmați.

 

Pe data de 9 May 2021 am sărbătorit Ziua Europei și ziua Internațională eTwinning în cadrul unei întâlniri comune care a reunit 9 dintre partenerii educaționali și elevi de la scolile partenere din cadrul Proiectului. Fiecare cadru didactic a pregătit câte o prezentare pentru fiecare eveniment.

Ziua Europei
https://www.youtube.com/watch?v=-iN9s9JW3Ds&t=20s

Ziua eTwinning

https://www.youtube.com/watch?v=3n0ixjpl1k0


În luna mai s-au desfășurat ultimele activități din cadrul proiectului:
1. Realizarea unei cărți comune care cuprinde toate activitățile desfășurate în cadrul Proiectului ,,PLAY MORE LEARN MORE,,, link-uri către jocurile digitale pentru consolidarea cunoștințelor din curricul-um, jocuri pentru dezvoltarea gândirii, activități comune și individuale etc.

https://online.fliphtml5.com/ptfaw/pskb/

2. Desfășurarea unei întâlniri comune la care au participat elevii și cadrele didactice

https://youtu.be/lVCnB7ay5AM


3. Acordarea Certificatelor de participare pentru elevi și cadre didactice

Elevii clasei a II-a A, coordonați de către profesor pentru învățământul primar Popescu Ioana Georgiana

Elevii clasei a IV-a B, coordonați de către profesor pentru învățământul primar Leonte Cameluța

Attachments:
Download this file (takvim.pdf)takvim.pdf[ ]28466 kB
Download this file (e SAFTEY RULES 1.pdf)e SAFTEY RULES 1.pdf[ ]5883 kB
Accesări: 821